Президентът Георги Първанов връчи на Бианор отличие за иновативност

Бианор получи награда за иновативно предприятие на 2008 година, връчена лично от президента на Република България господин Георги Първанов, по време на официална церемония при откриването на Петия национален иновационен форум, на 24 февруари 2009 година в хотел Шератон в София.
Бианор участва в конкурса в категорията средно и голямо предприятие с две свои иновативни решения. Първото е MobiSDP – софтуерна платформа, която осигурява бързо реализиране и пускане на мобилни мултимедийни и комуникационни приложения и услуги. Второто е MobiECO Business Solutions – софтуерни решения за оптимизиране на корпоративните разходи за мобилна телефония и повишаване на ефективността при комуникацията с клиентите.
Конкурсът е съвместна инициатива на Министерство на икономиката и енергетиката, Мисията на Световната банка в България и Фондация "Приложни изследвания и комуникации" като домакин на Enterprise Europe Network – България и се организира с подкрепата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.
Форумът беше открит от председателят на Фондация "Приложни изследвания и комуникации" г-н Огнян Шентов. По време на официалната церемония присъстваха президентът на Република България г-н Георги Първанов, вицепремиерът г-жа Меглена Плугчиева, ръководителят на Представителството на ЕК в България г-жа Зинаида Златанова и г-н Флориан Фихтъл – постоянен представител на Световната банка в България.

Коментар