Компаниите търсят все повече решения за бизнес анализ

Компаниите търсят все повече решения за бизнес анализ, защото лесно могат да видят резултата от приложението им и да изчислят възвращаемостта на инвестицията, заяви Клод Коларо, управляващ директор на Oracle България, на днешния форум Oracle Applications Day.

Въпреки финансовата криза, бизнесът на софтуерната корпорация в България се развива добре. Oracle продължава да привлича клиенти от публичния, финансовия и телекомуникационния сектор, съобщи Коларо.

Сред дружествата, които са се доверили на Oracle, са банка Allianz, Юнионбанк, БНБ и БТК, посочи управляващият директор.

Приложенията за бизнес анализ подпомагат ключовите управленски процеси в компаниите. Продуктите на Oracle са пакетни решения, които включват вградено съдържание на всички функционални области на предприятието, в това число човешки ресурси, финанси, снабдяване, верига за доставки, управление на поръчки, обслужване, маркетинг и продажби.

Oracle добави най-доброто от придобитите технологии на Siebel и Hyperion в своя BI пакет Enterprise Edition Plus, заяви Ценк Кирал, главен директор продажби BI/EPM решения за Източна Европа и ОНД.

„Технологиите за бизнес анализ на Oracle, както и решенията за управление на корпоративна ефективност (EPM) помагат на организациите да подобрят оперативната си дейност и да постигнат още по-добри резултати”, допълни Кирал.

Коментар