HP сертифицира тънките си клиенти за VMware View

HP обяви, че е сертифицирала цялото си портфолио от тънки клиенти за VMware View, което ще позволи на потребителите да разгърнат продуктите си във виртуални  среди на VMware.

В рамките на сертификацията, която включва операционните системи Windows CE, XP Embedded и Linux, са проведени редица тестове за по-висока надеждност и лесно внедряване.

HP е сред първите компании, които предлагат на потребителите си тънки клиенти за Linux, сертифицирани за VMware View Manager – сървър за управление, който позволява на ИТ администраторите да предоставят и контролират потребителски достъп. Понастоящем HP е и единственият доставчик със сертификат на View Manager за Windows CE.

„В тези трудни икономически времена фирмите се стремят да намалят разходите си, а доставчици като HP и VMware им помагат на подобрят ИТ ефективността си чрез виртуализация на клиенти”, коментира Чарл Снайман, вицепрезидент на HP Personal Systems Group за Европа, Близкия изток и Африка.

HP предлага голям брой тънки клиенти за Windows и Linux, които са оптимизирани за работа в среда на VMware View. Системите се използват за различни нужди – от запазване на информация до обработка на триизмерни изображения и дистанционни операции.

Тънките клиенти на HP за Windows, сертифицирани за VMware View Manager, и продуктите HP ThinPro Linux се предлагат на начална цена от €259. Моделите HP ThinConnect Linux, сертифицирани за VMware View Manager, се очакват на пазара тази седмица на начална цена от €219.

Коментар