LG създава собствен чип с изкуствен интелект

Чип с изкуствен интелект на LG значително ще подобри процесите, свързани с обучителните алгоритми (източник: CCO Public Domain)

Корейската компания LG разработи собствен чип с изкуствен интелект (AI Chip) и патентована технология LG Neural Engine, за да пресъздаде по-добре невронната мрежа на човешкия мозък и значително да подобри процесите, свързани с обучителните алгоритми.

AI Chip включва в себе си т.нар. визуална интелигентност за по-добро разпознаване и разграничаване на пространството, местоположението, обектите и потребителите. Гласовата интелигентност с точност разпознава гласове и шумови характеристики, а продуктовата подобрява възможностите на устройствата като открива физически и химически промени в заобикалящата среда.

Чипът също така позволява да се реализират персонализирани AI услуги чрез обработка и обучения, посредством видео и аудио данни, за да се подобрят  разпознаването на емоциите и поведението на потребителите, както и контекста на ситуацията. Продуктите, използващи LG AI Chip, ще се възползват и от технология On-Device AI, за да работят дори при липса на интернет връзка.

AI Chip използва и мощна система за сигурност, за да защити по-добре личните данни от хакери – в общите зони се насочва работата, която не изисква високи нива на сигурност, а процесите, които изискват по-силна защита, се извършват в специалните хардуерни зони на сигурност.

Чипът е проектиран да подобри ефективността на разпознаването на продуктите, които управлява – например, усъвършенствания механизъм за разпознаване на изображения за едновременно локализиране и картографиране (SLAM). Неговата функция за обработка на изображения коригира деформации, причинени от широкоъгълни обективи, и прави картината по-ярка и ясна в тъмна среда.

LG планира да включи новия AI Chip в бъдещи продукти като прахосмукачки-роботи, перални машини, хладилници и дори в климатици. В допълнение, LG ще разшири обхвата на своите решения, които предлага в областта на изкуствения интелект, чрез сътрудничество с външни компании, университети и изследователски лаборатории.

Коментари по темата: „LG създава собствен чип с изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    технология On-Device AI, за да работят дори при липса на интернет връзка.

Коментар