Netgear обяви рутери за специфични нужди

Канадската компания Netgear обяви два високоскоростни Wireless-N рутера, както и 3G безжичен рутер, предназначени за ентусиасти, професионалисти и потребители, които са винаги в движение.
С пускането на продукти с тясна насоченост Netgear цели да задоволи нуждите на потребители с по-специфични изисквания, съобщиха от дистрибутора Солитрон.
RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router (WNDR3700) е продукт с нов дизайн, съобразен с последните тенденции, и поддържа едновременна работа на честоти 2.4 и 5 GHz, гигабитови портове и USB връзка за работа с външни твърди дискове и флаш памети.
Моделът използва 680-мегахерцов MIPS процесор, висококачествени усилватели и 8 вградени антени, изградени от метаматериали. Резултатът е високоскоростен WAN-to-LAN трансфер и много голямо покритие.
Допълнително, WNDR3700 разполага с 4-портов суич с ниска консумация, QoS технология за приоритизиране на процесите и управление на силата на сигнала. И този модел работи с фирмената Push”N”Connect технология за моментална връзка.
RangeMax Dual Band Wireless-N Modem Router (DGND3300) разполага с вграден ADSL2+ модем и, подобно на WNDR3700, работи на честоти 2.4 и 5 GHz с цел избягване на допълнителните интерференции, причинени от претоварването на 2.4 GHz канала.
Освен това DGND3300 разполага с двойна защитна стена (NAT и SPI) за предпазване на файловете и личната информация. Моделът може да работи и в "repeater" режим за разширяване на ефективния обхват и също се свързва лесно с други устройства посредством Push”N”Connect технологията.
NETGEAR 3G Mobile Broadband Wireless Router (MBR624GU) дава възможност на потребителите моментално да създават WiFi точка за достъп навсякъде, където има 3G покритие от модилните оператори, което е предпоставка за свободна работа.
Моделът поддържа автоматично разпознаване на съвместимите 3G USB модеми, Push”N”Connect технология, до 5 IPSec VPN тунела с DoS защита и възможност да бъде захранван в автомобил.

Коментар