ИДС България ще дистрибутира тунери на ComPro Technology

Дистрибуторът ИДС България стана официален представител на тайванската компания ComPro Technology, предлагайки пълната й гама продукти на българския пазар.
ComPro Technology специализира в производството на тунери за компютърни системи и самостоятелни устройства. Отличителна черта на продуктите е наличието на богат набор от съпътстващ софтуер и допълнителни приложения.
В портфолиото на ИДС сa включени множество продукти, на принципа „за всекиго по нещо”. Основната линия са тунер-карти на PCI слот, като устройствата варират от базовия аналогов модел Х50, до флагманския модел Т750F, позволяващ гледане на аналогова или цифрова телевизия с висока резолюция, слушане на FM стерео радио и аудио-видео кепчър. Софтуерно са обезпечени с ComproDTV 4 тунер интерфейс, ComproFM за слушане на стерео FM радио и Ulead DVD MovieFactory 5 SE за обработка на записи от ТВ програми.
Практически всички продукти на ComPro поддържат функциите „Timeshifting” и „Schedule Recording”, за да не пропускат потребители и кадър от любимите си предавания.
ComPro Technology предлага и тунер-платки на модерния PCI Express слот. В портфолиото на вносителя са включени множество такива продукти – от аналоговия Е300, до супер мощния хибриден модел Е900F, позволяващ гледане на цифрова телевизия с висока резолюция, слушане на FM стерео радио, както и включено в комплекта Windows Media Center сертифицирано дистанционно управление.
Всички продукти от висок клас на ComPro Technology поддържат хардуерно кодиране и декодиране на видео в MPEG-1/2/4 формати, PAL и NTSC 3D Y/C разделяне и цифрово шумоподтискане.
ComPro Technology предлагат решения и за потребители, за които мобилността е най-важна – външни тунери с USB интерфейс. В тази категория са включени както т.нар. USB TV Box устройства, така и много популярните в момента USB TV Stick. Първите са по-обемисти, но предлагат множество входно/изходни възможности. Пример за това е моделът U750F, който не отстъпва по възможности на PCI и PCI Express базираните си събратя.
USB Stick устройствата предлагат висока функционалност в миниатюрни размери. Перлата тук е моделът U2600F, уникален хибриден тунер с малки размери и големи възможности – аналогова или цифрова телевизия, поддръжка на 1080i HDTV, MPEG-1/2/4 и H.264 транскодиране, цифрово радио, PIP/POP функции и аудио/видео кепчър.
От компанията са помислили и за случаите, в които използването на компютър е неприложимо, създавайки цяла гама самостоятелни тунер устройства. Те предлагат аналогична с компютърно зависимите си събратя функционалност, разширявайки възможностите с поддръжка на широкоформатни монитори с висока резолюция, цифрова или аналогова телевизия, FM радио и аудио/видео кепчър, директно от екрана.

Коментар