Двама българи номинирани в престижен фотоконкурс

Двама българи са сред 186-те забележителни фотографи, които се състезават за едни от най-престижните фотографски награди в света – Sony World Photography Awards 2009.
Николай Желязков и Деян Стефанов участват в надпреварата със собствени любителски фотографии в категориите „Портрети” и „Концептуална фотография и монтажи”, съобщиха от Sony България.
186 фотографи от 43 държави, вкл. и България, се състезават в различни категории на конкурса. Журито от световно известни фотографи, уредници на музеи, представители на водещи фотоагенции, издатели и критици определи списъка с номинации сред над 60 000 любителски и професионални кандидатури.
“През тази година качеството и равнището на фотографите значително са се повишили. Виждаме в списъка много от водещите имена, както и нови таланти”, коментира Aстрид Мергет, програмен директор на конкурса.
Финалистите във всяка категория ще бъдат обявени на 17 март и наградени на церемония в Кан на 16 април. Тогава ще бъдат обявени и победителите, които ще получат парични възнаграждения и професионална фотографска техника Sony.

Коментар