Windows ще се обновява невидимо за потребителя

Новите Windows устройства ще се нуждаят от съвременна ОС, която включа набор от инструменти за непрекъснати обновявания (илюстрация: CCO Public Domain)

Microsoft намеква за нова версия на Windows с „невидимо” фоново обновяване, стана ясно от изявление на корпоративния вицепрезидент по продажби на потребителски продукти и услуги Ник Паркър по време на изложението Computex 2019 в Тайпе, Тайван.

По неговите думи, новите устройства ще се нуждаят от съвременна ОС, която включа набор от инструменти за непрекъснати обновявания. Microsoft често говори за процеса на актуализация на Windows, но сега внася конкретика по този въпрос – обновяването на операционната система ще се изпълнява незабележимо за потребителя във фонов режим.

Подобно заявление от страна на Microsoft подсказва за процес на съществени промени в платформата Windows, в сравнение с това, което представлява в момента Windows 10, коментира The Verge. Но засега компанията не е потвърдила официално съществуването на проект за олекотена операционна система Windows Lite, каквито слухове се разпространяват от известно време.

Според разработчици на Microsoft, съвременната ОС ще предостави високо ниво на сигурност, а изчислителните операции ще бъдат отделени от приложенията, което предполага използване на облачно пространство.

Освен това новата ОС ще може да работи в мрежи от пето поколение (5G), да поддържа различни начини за въвеждане на данни, вкл. сензорен, гласов и със специална писалка.

В общи линии, Microsoft планира да внедри в Windows Lite плавни обновявания във фонов режим, подобрена сигурност, работа с 5G мрежи, облачни приложения и поддръжка на технологии с изкуствен интелект.

Коментари по темата: „Windows ще се обновява невидимо за потребителя”

добавете коментар...

  1. foumart

    Без много ядове, ще обясня какво трябва да направите, ако искате да използвате ограничен интернет (mobile hotspot например). Трябва да намерите следните сървиси: service host delivery optimization, background intelligent transfer service, windows update, microsoft office click-to-run, и др., и да ги изключите (имаше и още няколко, които не помня, затова ще трябва сами да си ги заловите, като наблюдавате какъв процес ви точи интернета в task manager). Иначе въпросните лами “незабележимо” ще правят гигабайти трафик и ще излапат всичкия ви интернет за броени минути. Изключването става така – намирате въпросния сървис в Services -> properties. General таб, променяте Startup type на disabled, и спирате процеса със Stop бутона. Recovery таб – failure settings трябва да са Take No Action. Всеки от тези сървиси също така “незабележимо” се съживяват, по необясними за мен причини, и трябва да се изключват по вече обяснения начин своевременно. За сведение Windows – Settings – Update & Security настройките не важат 🙂

  2. Бил

    Има си кракове и хакове за всичко . Не му мислете …………….. ?

  3. Бачу Жеку

    ТОВА Е ЗАЩОТО ТЯ ИМА ЛОШ ДЪХ! ДА! ТЯ! ТЯ! ТЯ ИМА УЖАСНО ЛОШ ДЪХ!!!!!!!!!!

    БЯГАЙТЕ ХОРА!!!

  4. Пак Хипотеза

    Още не ясно какво е, но Ганю вече намери кусури! Пусто и сърце юнашко, трепва и не трай!

  5. Хипотеза

    Ако потребител реши да изключи компютъра, но се окаже, че в този момент Win “невидимо” се ъпдейтва, тогава:
    1) ще се чака незнайно колко време, докато обновяването приключи;
    2) може да се бъгне нещо и да се наложи преинсталиране на Win.

Коментар