Сливане за над 21 млрд. долара във финтех сектора

Мегасделки за повече от 100 млр. долара бяха сключени във финтех сектора от началото на годината (илюстрация: CCO Public Domain)

Голяма сделка беляза пазара на финансови технологии в края на май. Международният доставчик на платежни услуги Global Payments купи една от водещите в света компании за електронни плащания Total System Services в сделка на стойност 21,5 млрд. долара.

Сделката се сключва при цена от $119,86 за акция на Total System Services, която е с 20,3% над пазарната стойност на ценните книжа на компанията при затваряне на борсата на 23 май, когато се появиха първите информации за възможната й продажба, съобщи Computer Business Review.

Акционерите на Global Payments ще придобият 52-процентет дял в новата компания, а останалите 48% ще останат за инвеститорите в Total Systems. Стойността на обединената компания начело с главния изпълнителен директор на Global Payments Джеф Слоан възлиза на около 40 млрд. долара.

Global Payments предлага широка гама от продукти, които дават възможност на нейните клиенти да избират удобен начин за плащане чрез различни канали на множество пазари по света.

Сливането на Global Payments и Total System е третата мегасделка на финтех пазара през настоящата година. През януари се обединиха американските доставчици на услуги Fiserv и First Data за 39 млрд. долара, а през март Fidelity National Information Services купи британския платежен оператор Worldpay за 43 млрд. долара.

Коментари по темата: „Сливане за над 21 млрд. долара във финтех сектора”

добавете коментар...

  1. global

    Total System Services

    с.капитал 2,5 млрд $

    p/b = 21,5/2,5=8 пъти

  2. global

    Total System Services

    чиста печалба 570 мил $

    p/e = 2150/570=39 години

  3. global

    Total System Services

    приходи 4 млрд $

    p/s = 21,5/4=5,5

  4. global

    Тея и не сме ги чували.

    И още 2000 финтека и още 5 000 банки
    и
    1000+ крипто коини(разплащателни системи)

    Пазара е пренаситен – кой ще загине ?

Коментар