Новият Mac Pro е шампион по производителност

Mac Pro е поместен в алуминиев корпус с правоъгълна форма, който напомня първоначалния вариант на компютъра, пуснат на пазара през 2006 г. (снимка: Apple)

Apple обяви най-производителния в историята си настолен компютър Mac Pro. Новият модел бе представен от компанията вчера на конференцията за разработчици WWDC 2019, наред с редица други продукти на ИТ гиганта от Купертино.

Mac Pro е идеалната машина за обработка на изображения и видео във формат 8К, възползвайки се от мощта на процесор Xeon с до 28 ядра и графика Radeon Pro Vega II Duo. С новия десктоп компютър Apple решава и един от главните проблеми, с които се сблъскаха притежателите на предишния модел, а именно – възможността за промяна на хардуерната конфигурация.

Ето колко бърз е новият Mac Pro (източник: Apple)

Новият Mac Pro е поместен в алуминиев корпус с правоъгълна форма, който напомня първоначалния вариант на компютъра, пуснат на пазара през 2006 г. Конструкцията на устройството позволява на потребителите да увеличават производителността на Mac Pro до рекордно високи нива, според собствените си потребности.

Apple представи машината заедно с 32-инчов монитор Pro Display HDR с Retina екран, който поддържа резолюция 6K. Компанията позиционира монитора като решение за професионални фотографи и видеоредактори, които обработват изображения с най-високо качество.

32-инчовият монитор Pro Display HDR поддържа резолюция 6K (снимка: Apple)

В допълнение към монитора компанията представи и специална поставка, която ще се продава отделно от 32-инчовия Pro Display HDR. Новият хардуер на Apple се очаква на пазара през есента – цените на Mac Pro започват от $5999 за базова конфигурация с 32GB RAM, 8-ядрен процесор Intel Xeon, графика Radeon Pro 580X и 256GB SSD, а мониторът ще струва $4999.

Коментар