Повечето компании са доволни от ERP системите си

Макар че като цяло компаниите са удовлетворени от ERP системите, често е трудно да се оценят ползите от тяхното използване (илюстрация: CCO Public Domain)

Повечето компании, използващи системи за управление на бизнеса (ERP), са доволни от софтуера, но не е сигурно, че осъзнават предимствата на подобни решения, съобщи TechTarget, позовавайки се на изследване на Panorama Consulting.

Анкетирани са 250 организации, в които са внедрени ERP системи. 46% и 20% от респондентите казват съответно, че са доволни или много доволни от разработчиците, чиито технологии използват.

Само 7% от анкетираните признават, че не са доволни, докато 1% споделят силно недоволство. Останалите 26% от респондентите се придържат към неутрална позиция по отношение на ERP доставчиците.

Макар че като цяло компаниите са удовлетворени от ERP системите, често е трудно да се оценят ползите от тяхното използване. Някои компании обаче може да не са съвсем откровени, когато говорят за успехите или провалите в ERP проектите, коментират авторите на доклада.

Те не искат да признаят неуспех и дори когато са доволни от своите доставчици, не винаги виждат общата картина, казват експертите. Понякога компаниите не разбират, че все още имат някои излишни операции или не могат да обединят част от своите ръчни процеси.

Коментар