Проучване: Huawei и Apple са най-надеждните смартфони

Смарфоните Honor (бранд на Huawei) се нуждае най-рядко от ремонти през първите две години (снимка: Huawei)

Въпреки че много потребители сменят често смартфоните си – дори да са напълно здрави, въпросът с надеждността на мобилните устройства е винаги актуален, което важи и за всеки друг продукт. Доклад на компанията Harris Interactive хвърля светлина върху надеждността на популярни брандове смартфони в процеса на тяхната употреба.

Експертите са изследвали 130 050 случая на следпродажбена поддръжка на клиенти на голямата европейска верига за електроника Darty. Анализирайки данните, Harris Interactive изготвя списък с брандове, които най-рядко биват ремонтирани в гаранционния срок, който средно е две години.

Първите две места в рейтинга заемат смартфоните на Huawei и нейния бранд Honor, като дори Honor изпреварва Huawei и е лидер по надеждност. На трето място е Apple, като докладът подчертава напредъка на компанията от Купертино по показателя надеждност.

Honor, Huawei и Apple оглавяват рейтинга за надеждност на смартфоните (източник: Harris Interactive)

Смартфоните Honor, Huawei и Apple имат най-малки проценти на откази и повреди в гаранционния срок. Това дава основание въпросните устройства да се считат и за най-надеждни. Докладът излъчва само първите три бранда с най-добри показатели за надеждност.

Става ясно също, че средната продължителност на притежаване на даден смартфон от потребителя вече е три години, което е по-дълъг период, отколкото преди. Докладът подчертава важността на надеждността и трайността на смартфоните. Потребителите вече не преследват фанатично следващия голям смартфон, а изглежда са доволни от настоящите си телефони.

Коментари по темата: „Проучване: Huawei и Apple са най-надеждните смартфони”

добавете коментар...

  1. ха

    Йордан не е селянин. Той е новият AI бот на Пентагона. Хубаво е, че са се сетили и за нас да направят нещо на български.

  2. Anonymous

    Selqnin si ti. Tupanar

  3. Йордан

    Няма начин. iPhone са единствената марка телефони, символ на престиж, телефонът на интелигентния човек. Останалите боклуци се купуват единствено от бедняци, които не могат да го позволят, или от скръндзи.

  4. ха

    Или е фалшива информацията или е истинска информацията. Друг вариант няма.

  5. Anonymous

    Има данни, гледайте!

  6. Lordoff

    Фалшива новина, или платен репортаж?

Коментар