Айфоните – безплатни в Япония

Японският оператор Softbank Mobile започна да раздава безплатни айфони.
Потребителите получават осемгигабайтова версия на епълския смартфон, ако подпишат двугодишен договор за комуникационни услуги с оператора, съобщи Fortune.
Softbank Mobile има изключителни права да продава iPhone в Япония. Устройството на Apple обаче не е популярно там в същата степен, както на други пазари.
Причината за относително по-малкия интерес към смартфона в страната на изгряващото слънце е, че iPhone не е пригоден към нуждите на японските потребители. Така например, устройството няма сменяеми панели, камерата му е слаба за японските стандарти и е неудобно за набиране на SMS.
Междувременно, Softbank Mobile намали цената на 16-гигабайтовия iPhone трикратно – в доларово изражение смартфонът поевтиня от 350 на 118 долара.
Ежемесечната такса за предаване на данни пък падна от 62 на 45,6 долара. Средно, японските абонати плащат по 150 долара на месец за употребата на айфон.

по темата: „Айфоните – безплатни в Япония”

добавете коментар...

  1. Е П

    Смятам, че е необходимо да проверявате по-добре източниците на информация. Относно продукти на Apple, е добре да търсите мнения от двете страни (анти-Apple, i pro-Apple). Ето малко повече информация по въпроса:
    http://www.appleinsider.com/articles/09/02/28/
    japanese_hate_for_iphone_all_a_big_mistake.html

Коментар