VIN-Info услуга предпазва от измами с колите втора ръка

Покупката на автомобил втора ръка е сериозен риск, но услуга като VIN-Info може да предпази купувачите от измами с километража (снимка: CCO Public Domain)

Нова услуга помага на собствениците и купувачите на автомобили втора ръка със справка за историята на превозното средство. VIN-Info на едноименната компания е особено полезна на пазари като българския, където покупката на коли втора употреба представлява значителен процент.

В момента услугата е достъпна безплатно с промо код JNUBLF, който трябва да бъде въведен при поръчката на справката на сайта VIN-Info.com, съобщиха от компанията.

„За нас е важно да се противопоставим на нечестните практики от страна на продавачите на автомобили втора употреба и затова предоставяме промо код, благодарение на който можете да проверите историята на превозното средство напълно безплатно на нашия сайт”, поясни Агниешка Целейовска, експерт във VIN-Info.

Потребителите трябва да имат предвид, че кодът ще работи определен брой пъти, докато стойността му се изчерпи. Така най-скоро използвалите го ще имат предимство, уточниха от доставчика на услугата.

Търговците на употребявани коли често прикриват истинската история на превозното средство. Това е разбираемо предвид техния интерес, защото най-големи печалби се реализират след фалшифициране на пробега или ремонт на катастрофирало МПС.

Ако купувачът не знае истината, превозното средство може да бъде продадено на много завишена цена, което увеличава печалбата на продавача. Впоследствие обаче, неподозиращият измамата купувач е изложен на риск от големи разходи, а което е още по-лошо, безопасността му, както и на останалите участници в движението, може да бъде сериозно застрашена.

Много от автомобилите, претърпели сериозен инцидент, могат да не оцелеят при нова катастрофа и да не защитят в достатъчна степен водача и пътниците.

За проверка на портала на VIN-Info.com е достатъчен само VIN номера на превозното средство, с който може да бъде проследена цялата му история. След въвеждането му в полето, потребителят получава информация за това какви данни фигурират в историята, още преди да се заяви подробната справка.

Така например, веднага става ясно дали МПС-то има регистрирани инциденти или налични снимки от предишни години.

След заявяването на подробен отчет с промо кода JNUBLF на сайта VIN-Info.com, ще се изведе пълната история на превозното средство с подробности за:

  • инциденти на пътя;
  • наводнения;
  • тотални щети;
  • показания на километража;
  • брой предишни собственици;
  • регистрирани отваряния на въздушните възглавници;
  • резултати от инспекции за отработените газове;
  • сервизни записи;
  • използване със специално предназначение – таксита, коли под наем и др.

С данните от тази справка лесно може да бъде преговаряно за цената на автомобила, подчертаха от компанията.

Коментари по темата: „VIN-Info услуга предпазва от измами с колите втора ръка”

добавете коментар...

  1. ...

    Нека е платена, но да е вярна и проверена информацията, която се подхвърля.

  2. Доста тъп сайт

    Сайта е супер зпе, кода е само за 70% в новината пише че е безплатно, паранормални ли сте? Защо губите времето на хората?

  3. Stix7

    И аз пробвах освен марка и модел друго нищо

  4. D

    Напротив, доста информация може да излезе по VIN. Но всичко зависи от това какъв е автомобила и къде е поддържан. Говоря не за конкретния сайт, а по принцип.
    При всички марки поддръжката в рамките на гаранционния срок се извършва в официални сервизи. При голяма част от марките (особено немските) ти излизат данни на коя дата е била в сервиза, кой сервиз, на колко км е била колата тогава и т.н.
    За колегата с Маздата долу – при тях нищо не се пази централно, само локално в сервиза където е поддържана.
    В този смисъл, сайтовете като този показват информацията доколкото могат да я достъпят за съответната марка.

  5. 1

    Ай стига с тая палячовщина де – почвате да заприличвате на много жЛът сайт. ПоVIN номер не можеш да разбереш нищо за историята на автомобила. Образовайте се поне малко какво е това VIN!
    Като сте го закъсали за пари и “клякате” на всякакви мошеници и обирджии поне пишете “ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ”

  6. тома неверни

    твърде хубаво за да е истина!
    уж намира вин номер и ми дава вместо мазда6 – 5
    и абсолютно никаква история нито км, нито ремонти, нито щети, нито НИЩО
    безполезна новина
    безполезен сайт

Коментар