Телеком оператори бойкотират новия Nokia N97

Решението на Nokia да продава новия си смартфон N97 с предварително инсталиран Skype не се хареса на част от телеком операторите.
Доставчиците на мобилни услуги O2 и Orange са заявили, че симбиозата на Nokia и Skype ще ги лиши от приходи, твърди TechRadar.com. Клиентите ще комуникират през VoIP приложението, без да използват платените гласови канали на операторите.
Nokia пренебрегна различните начини за привличане на клиенти и затова операторите трябва да кажат "не", гласи протестното съобщение на телеком компаниите.
Редица британски оператори възнамеряват да откажат продажбите на N97 в своите фирмени магазини, твърди TechRadar.
Nokia обединява Skype с адресната книга на N97, като показва на потребителя информация кои контакти са в мрежата в даден момент и дава възможност за изпращане на съобщения към тях.
Притежателите на смартфона могат да инициират и приемат безплатни гласови разговори през 3G или WiFi мрежи с други Skype потребители, както и да звънят на градски и мобилни телефони на ниски тарифи.

по темата: „Телеком оператори бойкотират новия Nokia N97”

добавете коментар...

  1. grigoo

    Алчните оператори да се готвят за рязко намаление на приходите! Реално не се различават от интернет доставчиците, които предлагат твърда месечна такса и неограничен достъп. Защо да плащам на минута разговор?

Коментар