Европа би чакала 2 години повече за 5G без Huawei

Huawei вече e сключила 50 търговски договора за 5G мрежи, над половината от които с европейски компании (снимка: Huawei)

Ако европейските оператори не можеха да използват 5G оборудване от Huawei, внедряването на мрежите от пето поколение в региона щеше да се забави с повече от две години, заяви вицепрезидентът на компанията Ху Хукун по време на Mobile World Congress 2019 в Шанхай, цитиран от MyDrives.

Huawei вече е намерила алтернативни доставчици за цялото необходимо оборудване, така че 5G технологията да бъде напълно защитена от санкциите на САЩ, уверяват от китайския производител.

Всички подписани договори ще бъдат изпълнени в пълния им обем и клиентите ще получат оборудването за 5G мрежи в уговорените срокове, категорично е ръководството на Huawei.

По-рано компанията съобщи, че вече има сключени 50 търговски договора за 5G мрежи. Сега стана ясно, че повече от половината от тях, или 28, са подписани с европейски компании.

Huawei e инвестирала в 5G над 40 милиарда долара, сочи официална информация от компанията. Нейните партньори могат да бъдат потърпевши от търговската война – Google, например, би загубила 700-800 млн. потребители, ако Huawei се откаже от Android в полза на HongMeng OS, по думите на основателя на компанията Рен Женфей в интервю за CNBC.

Коментари по темата: „Европа би чакала 2 години повече за 5G без Huawei”

добавете коментар...

  1. biro

    Ако не можеха, ако се откажат…. Fuck off!

  2. Anonymous

    Google, например, би загубила 700-800 млн. потребители, ако Huawei се откаже от Android в полза на HongMeng OS.

Коментар