Ford планира да затвори 6 завода в Европа

Ford реорганизира дейността си в Европа, за да постигне устойчива рентабилност (снимка: Ford)

Автомобилният производител Ford предприе мащабна реорганизация на дейността си в Европа. Целта е постигане на устойчива рентабилност чрез нов бизнес модел и нови автомобили, съобщи CDR Info.

Бизнесът на компанията в Европа ще стане по-фокусиран върху нуждите на клиентите и ще има по-рационална структура, което ще даде възможност за по-голяма печалба на автомобилния производител.

Новият европейски бизнес модел на Ford започва да функционира от днес, 1 юли, чрез три дивизии – комерсиални превозни средства, пътнически автомобили и подразделение за внос на автомобили. Всяко звено ще има самостоятелен мениджър и екипи, отговорни за развитието, производството и маркетинга.

Плановете на Ford включват затваряне или продажба на 6 европейски фабрики за сглобяване и производство на компоненти. Предполага се, че става въпрос за завода за двигатели в Южен Уелс, трансмисионния завод във Франция, три фабрики в Русия и една в Словакия.

Очаква се до края на следващата година присъствието на Ford в европейския регион да бъде намалено до 18 завода, докато в началото на тази година предприятията бяха 24. До края 2020 г. компанията ще съкрати около 12 000 работни места.

Същевременно Ford освежава и разширява сериите си от автомобили, като се готви да представи поне три нови модела през следващите пет години. Очаква се завършване на семейството Ford SUV, както и появата на актуализирани хибридни версии на моделите Kuga, Puma и Explorer.

Производителят възнамерява да внедри подобрена система за икономия на гориво в автомобилите си и да намали емисиите, като използва нови хибридни и изцяло електрически двигатели.

Коментари по темата: „Ford планира да затвори 6 завода в Европа”

добавете коментар...

  1. Saevar

    ford преди няколко години изкараха страхоетн мотор, 1000 кубика със 125 коня, гори като дизел, просто изтрепа рибата но не е много евтин, боклуци като VW Audi дивите селяни няма да спрат да си купуват, тук в Скандинавия има много фордове и се представят къде къде по-добре от останалите немски и японски марки, тук климата е много по суров и се вижда коя кола наистина е добра….

  2. Lordoff

    Все по-малко машини от посочената марка виждам по пътищата… Дали пък това не е истинската причина за затварянето …

Коментар