TerraMaster F2-210 – достъпно хранилище за летните ви спомени

TerraMaster F2-210 е полезен в три направления – съхранение, защита и споделяне на всякакви данни и файлове

Верни на принципа „ако не си си направил селфи, все едно не си бил там”, постоянно генерираме значителен обем снимки и видео файлове, които рано или късно препълват паметта на смартфона ни. Хората, които обичат да слушат музика в движение, също са изправени пред необходимостта да избират какво да запишат в паметта на преносимото устройство.

Всичко може да е далеч по-просто, ако имаме (почти) неограничено хранилище за данни, което е достъпно отвсякъде. Така хем ще можем да складираме новите спомени на сигурно място и да освобождаваме памет на умните си устройства, хем по всяко време ще имаме възможност да ги разглеждаме, било то на големия телевизор вкъщи или на другия край на света с приятели.

Комбинацията от хардуер и софтуер, които могат да изиграят ролята на такова решение, се нарича NAS (Network Attached Storage) и представлява компактен мини сървър с едно или повече дискови гнезда. Точно такова предложение е TerraMaster F2-210 – изгодно устройство, което може да съхрани до 28TB информация. Предимството на този продукт е, че той може много повече от външен диск или флашка, защото предлага различни приложения за работа с данните, като същевременно остава компактен, тих и икономичен.

TerraMaster F2-210 може да съхрани до 28TB информация

Какво има в кутията

Още първото ви докосване до TerraMaster F2-210 прави приятно впечатление, заради алуминиевия корпус, който благоприятства доброто охлаждане. А както знаем, то е особено важно за дългия живот на дисковете. За това се грижи и масивният вентилатор в задната част, който макар да изглежда респектиращо, не дразни с шумна работа.

Това, което няма как да бъде забелязано на пръв поглед, е четириядреният 64-битов ARM процесор и вградената оперативна памет от 1 GB. На гърба са налични два USB 3.0 порта за бърз трансфер на данни от външни устройства, включително смартфони. Там е и единственият Gigabit LAN порт, който обезпечава много добра скорост на трансфер към мрежата – над 100 MB/s при последователно четене и запис.

Масивният вентилатор в задната част, макар да изглежда респектиращо, не дразни с шумна работа

Много повече от хардуер

TerraMaster F2-210 може да ви бъде полезно в три направления – съхранение, защита и споделяне на всякакви данни и файлове.

Защитата на информацията е обезпечена от поддръжката на режим RAID 1, при който данните се дублират върху два носителя. Това не е всичко, защото разполагате и със софтуерни инструменти за бекъп на данни по график, както и с опция за създаване на резервно копие на данните от облака, например от Dropbox.

Притесненията за данните отпаднат, ако имаме почти неограничено хранилище за данни, което е достъпно отвсякъде

По отношение на споделянето на данните опциите са почти неограничени, защото с подходящите приложения можете да стартирате дори уеб или  FTP сървър, както и да настроите TerraMaster F2-210 като мултимедийно хранилище, от което просто да стриймвате музика, снимки и видео към всяко устройство, не само в локалната мрежа, но и в интернет изобщо. Това е доста удобно, ако съхранявате любимите си филми и сериали в NAS-а (а той разполага и с торент клиент), което ще ви позволи да ги гледате не само на преносимите умни джаджи, но и на смарт телевизорите във всяка стая.

Можете да намерите продукта при официалния и ексклузивен вносител ADSYS, където ще ви консултират какъв обем дискове да изберете при конфигурирането му и как да настроите вградените приложения според конкретните нужди.

Коментар