EnterpriseOne вече е регистрирана като СУПТО според Наредба Н-18

„Все още смятам, че Наредба 18 може значително да намали БВП на България и дългосрочно да отблъсне чуждестранните инвестиции”, заяви Иван Аржентински, основател и управляващ съдружник на ERP.BG (снимка: ERP.BG)

Българската ERP система EnterpriseOne, разработка на софтуерната компания ERP.BG, вече е успешно регистрирана като СУПТО (Софтуер за управление на продажбите в търговски обект) съгласно изискванията на Наредба Н-18 на Национална агенция за приходите (НАП).

EnterpriseOne е една от първите ERP системи с такава регистрация и нейните потребители могат да бъдат спокойни, че дейността им отговаря на изискванията на НАП по отношение на продажбите с плащане в брой, съобщиха от ERP.BG.

От ключово значение е също, че занапред всяко приложение, което е част от екосистемата на EnterpriseOne и партньорската мрежа ERP.NET, автоматично ще бъде съвместимо с изискванията на Наредба Н-18.

През последните години българската компания инвестира активно в своята партньорска мрежа и подкрепя всеки външен разработчик, който създава приложения за нейната ERP система. Сега всички тези партньорски софтуери автоматично отговарят на изискванията на новата регулация на НАП, защото се базират на вече регистрираната като СУПТО система EnterpriseOne.

Доставчици и разработчици, които не са част от партньорската мрежа, също могат да направят своите сайтове и други решения съвместими с Наредба Н-18, ако ги интегрират с ERP системата.

„Успешната регистрация е плод на няколкомесечната работа на петима програмисти от нашия екип. След като преминахме през този труден процес, все още смятам, че Наредба 18 може значително да намали БВП на България и дългосрочно да отблъсне чуждестранните инвестиции. Това е един от най-тежките регулаторни режими, съществувал някога в България, заради който се налага създаване на стотици страници документация и ангажиране на петима души в продължение на осем месеца”, коментира Иван Аржентински, основател и управляващ съдружник на ERP.BG.

Самият Аржентински през последните няколко месеца води активни разговори с НАП за промени по Наредба Н-18 като представител на Българската асоциация по информационни технологии и е сред най-добре запознатите експерти с темата в бранша. Промените по Наредбата засягат всички български фирми, които приемат плащане в брой.

Коментар