Бил Гейтс призна, че Стив Джобс е уникален

„Стив Джобс е единствен случай… Няма да има много такива истории”, казва Бил Гейтс за основателя на Apple (снимка: Gatestnotes.com)

Стив Джобс е бил майстор на „заклинанията”, за да поддържа служителите на Apple мотивирани и да ги накара да работят дълго време, казва Бил Гейтс, съосновател на Microsoft в интервю за CNN.

Бил Гейтс определя себе си като „малък, незначителен магьосник”, в сравнение със Стив Джобс, който хипнотизирал хората. „Заклинанията не работят за мен”, признава вторият най-богат човек в света.

Макар да е много лесно да се имитират лошите черти на Стив Джобс, той е носител на „някои невероятно положителни неща” – например, способността му да открива и мотивира талантите.

„Джобс е единствен случай”, казва Бил Гейтс, като подчертава, че Apple е била на път да умре, но е станала най-скъпата компания в света. „Няма да има много такива истории”, казва основателят на Microsoft.

Същевременно, що се отнася до собствения му стил на лидерство, Гейтс коментира, че никой не го е определял като груб или рязък командващ, когато е говорил с пресата или клиентите.

След като Стив Джобс почина от рак на панкреаса през 2011 г., начело на Apple застана Тим Кук. На 27 юни т.г. компанията обяви официално раздялата с главния дизайнер Джони Айв, считан за един от най-важните хора в Apple и последният представител на ерата Стив Джобс.

Коментар