Apple започна да продава индийски iPhone в Европа

По-достъпните като цена iPhone 7 смартфони идват от заводите на Wistron в Индия (снимка: Apple)

Apple пусна iPhone устройства, произведени в Индия, на пазарите в Европа, съобщава Economic Times, като се позовава на информирани източници от индустрията.

Компанията Wistron сглобява айфоните на Apple в индийски завод. Досега производството на подобни устройства беше предназначено за местния пазар, за да се избегнат данъците върху вноса. Но изглежда търговската война на САЩ и Китай е променила плановете на Купертино.

Става дума за модели iPhone 6s и iPhone 7, които се предлагат много по-евтино от сегашните флагмани на Apple. Тези смартфони вече се изнасят и в Европа.

Тайванският гигант Foxconn също асемблира iPhone устройства в Индия, но това са по-скъпи модели и те все още не се изнасят от страната.

Според източниците, в момента износът на индийските айфони достига 100 000 броя месечно. Apple пренесе част от дейността си в Индия преди няколко месеца, превръщайки страната във втори център за асемблиране на iPhone след Китай.

Цитираните обеми все още са малки, на фона на тримесечните продажби на Apple, които възлизат на десетки милиони. Но вероятно индийското производство на iPhone ще нараства.

Коментар