Edge на база Chromium става част от Windows 10 догодина

Chromium-базираният Edge ще стане браузър по подразбиране в Windows 10 (екранна снимка: Microsoft)

Microsoft работи усилено по нова версия на браузъра Edge, която стъпва на енджин Chromium. Последната тестова версия на Windows 10 под номер 18936 показва, че процесът на замяна на досегашния Edge браузър с Chromium-базиран вече е в ход, съобщи Neowin, позовавайки се на разработчика Рафаeл Ривера.

Според информациите към момента, Microsoft няма да премахне напълно стария Edge браузър от операционната си система. Той ще бъде скрит в списъка с приложения.

Пълният преход към нов браузър в Windows 10 ще отнеме време. Повечето приложения в официалния магазин все още се свързват с текущата публична версия на Edge.

Очаква се новата версия на Edge на база Chromium да стане част от Windows 10 следващата година, с излизане на пролетното обновление, известно като 20H1. В него Chromium-базираният Edge ще се използва като браузър по подразбиране.

Това предполага, че тестовете на браузъра трябва да приключат преди актуализацията 20H1 на Windows 10. Обновлението се очаква да бъде готово през март 2020 г., а потребителите да го получат през април и май.

Коментар