Лоялността към iPhone на най-ниско ниво от осем години

Много потребители на iPhone X избират Android смартфон, твърди магазин (снимка: CCO Public Domain)

Лоялността на потребителите на iPhone към бранда напоследък е намаляла, според доклад на BankMyCell – компания, която продава нови смартфони, като изкупува старите устройства, съобщи CNET.

Анализът се базира на повече от 38 000 покупки на смартфони през последните девет месеца. 26% от потребителите, които са оставили своя iPhone X в магазина, са преминали към смартфон от друга марка.

Извадката на BankMyCell на практика означава, че всеки четвърти собственик на флагмана от предишното поколение смартфони на Apple, повече не иска да купува iPhone.

За сравнение, само 7,7% от собствениците на Samsung Galaxy S9 са преминали към iOS устройство. Но магазинът не предоставя данни за това колко потребители на Galaxy S9 са се прехвърлили към друга марка смартфон с Android.

Обобщавайки данните, източникът твърди, че лоялността на потребителите на iPhone вече е 73%, което е най-ниската й стойност от 2011 г. насам. За сравнение през 2017 г. този показател беше 92%.

Коментари по темата: „Лоялността към iPhone на най-ниско ниво от осем години”

добавете коментар...

  1. Българин

    Кой нормален ще дава пари да пълни джоба на разни CEO-та на американски корпорации, че да си купят последния модел скъпа кола или яхта. Отдавна ми мина желанието да давам пари за свръх скъпи боклуци.

Коментар