Ericsson отчете успехи в 5G мрежите

Продажбите на мрежово оборудване, вкл. 5G, дадоха тласък на бизнеса на Ericsson (снимка: Ericsson)

Шведската компания Ericsson обяви ръст на приходите и печалбата през второто тримесечие на годината, като същевременно разкри данни за участието си в проектите за мрежи от пето поколение (5G).

Доставчикът на телекомуникационно оборудване постига положителна динамика във всички ключови показатели. Приходите за тримесечието, в частност, бележат ръст от 7% на годишна база, достигайки 5,21 млрд. евро.

Оперативната печалба на компанията се е увеличила от 0,02 до 0,35 млрд. евро. Чистата печалба възлиза на 0,17 млрд. долара през отчетния период, докато година по-рано Ericsson регистрира загуба в размер на 0,17 млрд. долара.

Ръководството на компанията подчертава, че органичният ръст на продажбите е обезпечен от пазарите в Северна Америка и Северо-Източна Азия. Тласък на приходите дават и продажбите на 5G оборудване по нови договори.

По данни на Ericsson, в момента решения на компанията се използват в 15 комерсиални 5G мрежи. Това са почти 2/3 от всички търговски 5G мрежи, които се експлоатират в света.

Коментари по темата: „Ericsson отчете успехи в 5G мрежите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    us(ericsson & noKIA)
    vs
    china(huawei & zte)

  2. Anonymous

    zte

Коментар