Huawei с 30% ръст за първото полугодие

Huawei продължава активно да сключва договори за доставка на оборудване за 5G мрежи (снимка: Huawei)

Приходите на Huawei Technologies са нараснали с около 30% през първата половина на годината, въпреки експортните ограничения за технологии от САЩ, съобщи Блумбърг, позовавайки се на информирани източници.

Съединените щати поставиха Huawei в черния списък за износ на технологии, поради опасения за националната сигурност. Белият дом забрани на компании от САЩ да доставят продукти на най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света и номер две производител на смартфони без специално одобрение.

Ръстът на приходите на Huawei от 30% през първото полугодие е известно забавяне, в сравнение с 39% ръст през първите три месеца на 2019 г., но от друга страна е рязко увеличаване спрямо 2018 г., коментират наблюдателите на пазара.

Huawei успява да увеличи приходите си чрез сключване на договори за доставка на оборудване за мрежи от пето поколение. Компанията е възнаградила редица служители, за да стимулира ръста на приходите, въпреки санкциите от САЩ, отбелязва Блумбърг.

Миналия месец Huawei намали очакванията си за приходите през текущата година. Основателят и главен изпълнителен директор на компанията Рен Женфей заяви, че забраните на САЩ са засегнали Huawei по-силно от очакваното.

Коментар