Speedy Net предлага колокация на сървъри

Българският Интернет доставчик Speedy Net е първата компания у нас, която предлага възможност за колокация на сървъри в два напълно резервиращи се технически центъра. Услугата е достъпна от началото на месец март. Тя включва 100 % гарантиран международен Интернет канал с ежеминутен строг контрол върху качеството. И двата технически центъра са в климатизирани помещения, с напълно резервирано електрическо захранване, подсигурено с генератор, бекъп трасета към глобалната мрежа и 24/7 поддръжка.
Услугата колокация на сървъри включва предоставяне на реален IP – адрес (подмрежа от адреси), средства за наблюдение на трафика, Looking – glass, детайлна онлайн статистика, както и монтаж (19“ рак). Гарантирана е 99.99% непрекъсваемост на мрежата, а скоростите са по договаряне. Компанията осигурява също и инсталация на сървър – Linux, Apache, PHP, MYSQL, MailServer (по желание на клиента). Услугата се предлага в два варианта: колокация на индивидуален rack mount сървър, както и на индивидуален stand alone сървър.
Speedy Net предлага двойна резервираност на оборудването си и четворна резервираност на свързаността. Това означава, че ако клиентът постави два сървъра в двата технически центъра, с които разполагаме, той ще получи абсолютно гарантирана непрекъсваемост на услугата и може да бъде напълно спокоен, независимо колко е критичен този фактор за бизнеса му“ – посочва Страхил Иванов, изпълнителен директор на Speedy Net.

Коментар