Нет Ит обучава софтуерни инженери по иновативен модел

За първи път у нас Нет Ит предложи дистанционни обучения за начинаещи програмисти, които се провеждат 100% онлайн във виртуални класни стаи (снимка: Нет Ит)

Софтуерната академия към Нет Ит първа у нас въведе виртуални класни стаи като основен метод за дистанционно обучение. В допълнение, Нет Ит създаде и кариерен център с лиценз, който успешно намира работа на завършилите курсисти в страната и чужбина и осигурява платформа за развитие и подкрепа на стартиращи фрийленсъри, която е без аналог в света.

В последните 5 години лицензираният учебен център Нет Ит се превърна във важна част от образователната система към Министерство на образованието и науката (МОН). Всяка година през четирите академии на центъра преминават близо 2000 човека в различни професионални направления и още над 10000 в безплатни онлайн програми.

По тези показатели Нет Ит изпреварва голяма част от висшите училища в страната, които отчитат отлив на студенти, коментираха от образователната организация.

„Винаги се стремим да впрегнем технологиите в полза на нашите клиенти. Ние сме първият център в България, който предлага дистанционни програми за начинаещи програмисти, провеждани 100% онлайн във виртуални класни стаи. Това означава, че всички курсисти разговарят с лектора на живо, споделят екрана си и получават всичко, което получават и хората в реалните класни стаи”, сподели Илиян Петров, управител на Нет Ит.

Курсистите разговарят с лектора на живо, споделят екрана си и получават всичко, което получават и хората в реалните класни стаи (снимка: Нет Ит)

Освен това броят на участниците е ограничен до 30 в група, което, по думите на Петров, е сериозно предимство спрямо обучението в различните софтуерни университети. След края на обучението всички завършили курсисти на Softwareacademy.bg се включват в безплатна програма за намиране на работа в България или в чужбина, допълни той.

Софтуерната академия към Нет Ит предлага иновативни обучения по програмиране със C#, Python, Java и др. В тях може да се включи всеки желаещ, без да кандидатства, като първата част от обучението е безплатна. След това всеки курсист може да прецени дали тези технологии са подходящи за него или иска да се насочи към друго развитие. Така се елиминира рискът за курсистите от провал на обучението, загуба на пари и време.

На уеб сайта на Софтуерната академия на Нет Ит са достъпни и цялостни видео курсове за начинаещи, които също са безплатни. Сред тях са Game Development, Въведение в C#, Въведение в Web Development, Асемблиране на компютри и периферия и др.

Видео курсовете въвеждат студентите в различни софтуерни и хардуерни технологии и им дават насоки за това как да се представят добре на интервю в софтуерна фирма. Само през последните месеци уроците в тези курсове са били изгледани над 50000 пъти от българи в над 30 държави.

Нет Ит предлага и видео курсове за начинаещи, вкл. по асемблиране на компютри (снимка: Нет Ит)

Софтуерната академия към Нет Ит насочва усилия не само към организиране на най-добрите обучения, но и към професионалната реализация на своите курсисти след обученията.

Нет Ит поддържа и кариерен център с лиценз от Агенция по заетостта за насочване на завършили курсисти към големи ИТ фирми, развиващи дейност както в България, така и в чужбина.

За курсисти, които желаят да работят като фрийленсъри, учебният център предлага специални безплатни програми за обучение в тази сфера. Чрез тях студентите се подготвят с умения, нужни за успешен старт във фрийленса.

Всеки желаещ да премине професионална подготовка в направление „Софтуерно инженерство” може да избере своята специалност в сайта на Софтуерната академия на Нет Ит.