Продажбите на смартфони Pixel се удвоили

Pixel 3a и Pixel 3a XL допринесоха значително за ръста в продажбите на марковите Google смартфони (снимка: Google)

Тази година Google пусна сравнително бюджетни смартфони Pixel 3a и Pixel 3a XL. Изглежда, че това бе правилно решение, тъй като новите модели са оказали позитивно влияние върху продажбите на смартфони от Google през второто тримесечие на 2019 г.

Финансовият отчет, публикуван през седмицата от Alphabet (компанията-майка на Google), сочи 40% ръст на годишна база в сегмента „Други приходи”, който включва хардуерния бизнес на Google и облачното подразделение Google Cloud.

Главният изпълнителен директор на компанията Съндар Пичаи отбеляза, че след пускането на серията Pixel 3a, общите продажби на Pixel устройства през второто тримесечие са се увеличили повече от 2 пъти.

Google никога не разкрива конкретни стойности за продажбите на собствените си смартфони, така че остава загадка колко броя Pixel устройства са продадени през отчетния период. Освен това компанията не разделя сегмента „Други приходи” на различни категории.

Следователно не може да се каже със сигурност, че значителният скок в ръста на приходите в сегмента е свързан именно с продажбите на Pixel. Най-вероятно обаче смартфоните на Google са допринесли в немалка степен за това, пише Gizchina.

Двата модела Pixel 3a и Pixel 3a XL имат OLED дисплеи и чипсет Qualcomm Snapdragon 670, допълнен от 4GB RAM и 64 GB диск. Батерията с капацитет 3700 мАч поддържа бързо зареждане 18W през USB Type-C интерфейс. Наличен е стандартен 3,5-мм жак за слушалки.

Коментари по темата: „Продажбите на смартфони Pixel се удвоили”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Всъщност, ползвам iOS, но благодаря за загрижеността.

  2. Мхм

    Ползвай си китайските ментаци и се моли да не им отрежат андроида, че са до там.

  3. Anonymous

    А, разбрали ли са кой е купил втория телефон?

Коментар