iPhone с по-малко от половината приходи на Apple

Търсенето на iPhone намалява напоследък, но Apple компенсира спада с носими устройства и услуги (снимка: CCO Public Domain)

Днес Apple ще публикува доклада си за третото фискално тримесечие – периода април-юни 2019 г. Но инвеститорите ще бъдат фокусирани върху прогнозата за четвъртото тримесечие, тъй като през този период се очаква да излязат нови iPhone модели.

Анкетирани от Блумбърг анализатори очакват, че през тримесечието юли-септември приходите на Apple ще възлязат на около 61 млрд. долара, което е намаление с 3% на годишна база. В същото време през съответните тримесечия на 2017 и 2018 г. продажбите на корпорацията нараснаха с 12% и 20%.

Що се отнася до третото финансово тримесечие на Apple, експертите прогнозират приходи в размер на 53,3 милиарда долара, или приблизително колкото преди една година.

Уолстрийт очаква приходи от продажбите на iPhone в периода април-юни на ниво от 26,5 млрд. долара, в сравнение с 29,5 млрд. долара година по-рано. Ако тази прогноза се сбъдне, това ще означава, че телефонният бизнес вече носи на Apple по-малко от половината от приходите, което не се е случвало от 2012 г. насам.

Търсенето на iPhone намалява, но Apple успява да компенсира този спад с бързо растящите продажби на носима електроника и услуги. Според анализатори, приходите от услуги на компанията през третото фискално тримесечие са нараснали до рекордните 11,95 млрд. долара.

Коментар