Batch Rename Pro – преименува голям брой файлове наведнъж

Панелът за преглеждане може да съдържа голям брой файлове заедно с всички подробности за изпълнените задачи (екранна снимка: Batch Rename Pro)

Преименуването на един файл е елементарна задача, която може да се изпълни чрез няколко прости действия за кратко време. Но ако искате да преименувате множество файлове, това може да ви отнеме доста време, в зависимост от броя на файловете/папките. Batch Rename Pro е софтуерен инструмент, който може да намали това време, като преименува множество файлове наведнъж.

Един от най-важните елементи в потребителския интерфейс на приложението е панелът за преглеждане, който може да съдържа голям брой файлове заедно с всички подробности за изпълнените задачи.

Задачите представляват отделни процеси, които могат да се приложат към всички избрани елементи или само към конкретни от тях. Задачите са изброени в горния ляв панел, докато в долния, в Task Properties, въвеждате промените и тяхното прилагане във файловете.

След като качите списъка с елементи, трябва да заредите поне една задача в него, за да можете да стартирате процеса. От лентата с инструменти кликнете върху Add Task и изберете една от деветте налични или всички задачи.

Задачите могат не само да преименуват файлове, но и да добавят отделни представки/наставки или номериране, да променят разширенията и дори да ги премахват.

Ако трябва да преименувате само файловете, изберете ги и използвайте „Replace”, за да ги презапишете напълно. Ако трябва да изпълните по-сложна обработка, изберете каква задача да се приложи към въпросния файл, въведете свойствата на задачата и натиснете „Start”.

В заключение, Batch Rename Pro е леко приложение, което ви позволява да преименувате файлове, като изберете голям брой от тях и приложите една и съща промяна за всички файлове. Интерфейсът на програмата прави цялостната операция бърза и ясна, тъй като всички функции са добре показани и достъпни.

Даунлоуд: Batch Rename Pro

Коментар