Revolut стартира безплатна търговия с акции в Европа

Търговия с акции без такса е новата услуга на финтех компанията Revolut (снимка: CCO Public Domain)

Финтех компанията Revolut стартира в четвъртък услуга за търговия с акции без комисионна във Великобритания и Европа, в стремежа си да вземе дял от брокерския пазар и така да обезпечи по-нататъшния си растеж.

Базираният в Обединеното кралство финтех вече направи революция в обмена на валута в Европа, предлагайки евтини транзакции за бизнеса и индивидуалните потребители, отбелязва Ройтерс.

Компанията твърди, че има 6 милиона клиенти във Великобритания и Европа и е регистрирала половин милион в Полша за малко повече от година. Именно Полша бе едно от основните „бойни полета” на Revolut, което подтикна местните банки да намалят таксите си за обмен на валута.

„Това е само началото в развитието на нашето предложение за инвестиционни услуги без комисионна”, казва изпълнителният директор Ник Сторонски по повод влизането на компанията в търговията с акции в Европа.

Revolut планира също да предложи услугата извън Европейското икономическо пространство. „Ще я разширим до по-нататъшни пазари и с допълнителни продукти в близко бъдеще”, добавя Сторонски.

Безплатната търговия с акции ще бъде ограничена до няколко транзакции за клиенти, които имат безплатни акаунти в Revolut. Клиенти, които плащат за премиум акаунт на Revolut, ще могат да извършват до 100 транзакции на месец без такса.

Коментар