Илон Мъск ще прокарва тунели и в Китай

Илон Мъск прехвърля своите амбициозни проекти и на китайска територия (снимка: The Boring Company)

Милиардерът Илон Мъск съобщи в социалната мрежа Twitter, че планира да открие в Китай подразделение на своето предприятие за прокарване на подземни транспортни тунели The Boring Company.

Мъск разкрива, че ще участва в Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай в края на този месец и, че при посещението си в страната ще стартира „The Boring Company China”, предаде Ройтерс.

The Boring Company бе основана през 2016 г. от Илон Мъск за изграждане на подземни тунели за транспортните системи Hyperloop, които, според него, ще позволят на хората да пътуват много по-бързо, отколкото със съвременните високоскоростни влакове.

Миналия месец Мъск за първи път привлече външно финансиране за The Boring Company. Той подсигури по-нататъшното развитие на компанията със 120 милиона долара, като продаде част от нейните акции.

Основни инвеститори в компанията са дружествата за рисков капитал 8VC, Vy Capital, Craft Ventures, Valor Capital и DFJ. Също така старият приятел и партньор на Мъск, член на борда на директорите на SpaceX и Tesla, Стив Юрветсън направи инвестиция в The Boring Company от новия си фонд.

Коментар