XIDU „две в едно” – 14,1-инчов лаптоп и таблет под $400

XIDU PhilBook Max разчита на икономичен и бърз хардуер, както и на комфортен FHD екран

Младата компания XIDU налага успешно на пазара линия от мобилни компютри, включително модели „две в едно”, които съчетават функции на лаптоп и таблет. Устройствата идват с добри хардуерни характеристики, операционна система Windows 10 и много конкурентна цена.

Типичен представител на линията е 14,1-инчовият хибрид XIDU PhillBook Max, предлаган за $394,99 в онлайн магазина AliExpress (с купон за отстъпка). Моделът съчетава лаптоп и таблет, като предоставя сензорен мултитъч IPS екран с резолюция FHD 1920х1080 пиксела. Две в едно устройството осигурява достатъчна изчислителна мощ за обичайните приложения – офис приложения, сърфиране в интернет, забавление с филми, видео и музика и др.

Мобилен офис

Тънък и лек, моделът XIDU PhilBook Max се вписва идеално в концепцията за мобилен офис. Нещо повече, възможността за лесно преобразуване от лаптоп в таблет прави този компютър подходящ за използване в най-различни сценарий, вкл. и в режим „палатка”, който е удобен за споделяне на съдържание – например при презентации при клиенти, или за развлекателни приложения с приятели.

XIDU PhilBook Max може да се ползва удобно и като таблет

Икономичен и бърз хардуер

XIDU стъпва на чипсет Intel Apollo Lake с CPU на тактова честота 2,5GHz и интегриран графичен контролер Intel HD Graphics 500. Процесорът е допълнен от 6GB оперативна памет DDR3 и полупроводников диск SSD с капацитет 128GB. Подобна конфигурация обещава бързо зареждане на операционната система и гладка работа с приложенията, като същевременно е икономична и пести батерията.

Комфортен екран

„Две в едно” хибридът XIDU PhillBook Max осигурява първокласно визуално изживяване. Екранът е сензорен, мултиъч, с голям диагонал 14,1 инча с резолюция FHD 1920×1080 пиксела (плътност 260 ppi). Панелът от тип IPS поддържа картина с ярки и живи цветове от всеки ъгъл, а съотношението на страните 16:9 и тънката рамка (само 4,9 мм) го правят идеален за съвременните приложения. Този дисплей има яркост 250 нита и покрива на 100% цветното RGB пространство.

XIDU PhilBook Max в режим “палатка” за по-удобно споделяне на съдържание на сензорния екран

Ергономичен дизайн

Когато работим с лаптоп, клавиатурата е от ключово значение за потребителското изживяване. В случая с XIDU PhilBook Max, тя е изпълнена в ергономичния островен дизайн за максимално удобство при работа и лесно почистване. Нещо повече, клавиатурата ще ви предложи ефектна LED подсветка, която улеснява работата на тъмно. Компютърът е компактен и лек, удобен за носене – тежи само 1,39 кг и е дебел едва 16,4 мм, а корпусът му е направен от здрава алуминиева сплав.

Модерни комуникации

Ултрабуците имат ограничен набор от портове, но когато са удачно подбрани, няма да усетите ограничения във възможностите за комуникация и свързване с други устройства. Моделът на XIDU разполага с два порта USB 3.0, един mini HDMI, слот за карти памет microSD и стандартен 3,5-мм порт. На практика, с тази комбинация от портове ще можете да работите пълноценно, без компромиси.

XIDU PhilBook Max предоставя модерни интерфейси

Разбира се, устройството включва безжични модули Wi-Fi и Bluetooth за достъп до интернет и обмен на данни с други устройства. Сериозно предимство е предварително инсталираната операционна система Windows 10, предвид достъпната цена на компютъра.

Можете да купите „две в едно” компютъра тук: XIDU PhilBook Max – на цена от $394,99, като се възползвате от две отстъпки – незабавна отстъпка от $15 при покупки на стойност над $250 плюс още $10 отстъпка с купон, който търговецът осигурява на сайта си.

Производителят лансира своите мобилни продукти и в Telegram канала на XIDU, където ще намерите промоции, отстъпки и други атрактивни предложения за крайните потребители.

Коментар