Ню Систем планира поглъщане на конкуренти

Ню Систем, част от ВМ Финанс Груп, реализира приходи от продажби в размер на над 4 млн. лева или ръст от 93,5% спрямо предходната година. Персоналът на компанията се е увеличил от 16 на 32 души, а печалбата нараства с 18,8% до близо 500 хил. лева.
Размерът на платените преки и косвени данъци е над 500 хил. лева, съобщиха от Ню Систем, която предлага цялостни решения за сградна автоматизация, енергийна ефективност и резервно непрекъсваемо електрозахранване.
През настоящата година Ню Систем ще заработи с нова структура и оптимизирани процеси, съобщи Красимир Пунчев, управляващ съдружник в компанията.
В областта на непрекъсваемото токозахранване, планираме да разширим кръга от доставчици – световни производители на дизел генератори и UPS-и, и да развием дистрибуция в цялата страна”, добави Пунчев.
Ню Систем планира ръст на бизнеса си и придобиване на компании от сектора, които изпитват затруднения в условията на кризата.
Клиенти на Ню Систем са собственици на сгради със значителна консумация на енергия, които са осъзнали нуждата от инвестиция в системи за управление и контрол. Много инвеститори вече изчисляват, че времето на възвръщаемост на инвестицията в една интелигентна сграда, която ще позволи значително намаляване на разхода за енергия, е в порядъка на три-четири години.
От 2008 година в България влизат в сила европейските норми за класификация на сградите и енергийна ефективност. Съгласно новия закон за енергийна ефективност на сградите, всяка сграда с разгъната площ над 1000 кв. м. ще трябва да бъде оборудвана със система за сградна автоматизация, която ще осигури оптимален енергиен мениджмънт с цел намаляване на енергийните разходи.
В дългосрочен план, всички сгради, включително и жилищните, ще бъдат одитирани и ще им бъдат издавани сертификати за енергийна ефективност, заедно с препоръки относно необходимите действия за повишаване на енергийната им ефективност.

Коментар