САЩ уверяват, че 5G технологията е безопасна

Използването на 5G мрежи е безопасно за хората, твърдят от FCC (илюстрация: CCO Public Domain)

Федералната комисия по комуникации на САЩ (FCC) за пореден път увери обществеността, че 5G мрежите са безопасни, като така се опита да сложи край на дебата за рисковете за здравето, свързани с използване на новата технология.

Тъй като за предаване на данни по 5G се използва високочестотен обхват и се налага увеличаване на мощността на предавателя и по-плътно разполагане на базовите станции, американският сенатор Ричард Блументал и членът на Палатата на представителите на САЩ Анна Ешо се обърнаха към FCC за изясняване на въпроси, свързани с безопасността на 5G технологията.

В отговор ръководството на FCC направи изявление, в което увери обществеността в безопасността на 5G, като подчерта, че няма да има промени в съществуващите ограничения за радиочестотните емисии, тъй като те вече са едни от най-строгите в света.

В изявлението се посочва също, че FCC определя ограниченията за използване на радиочестоти в тясно сътрудничество с Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) и други здравни агенции.

„След задълбочен преглед на документацията и консултации с тези агенции, считаме за подходящо да се запазят съществуващите ограничения за радиочестотите, които са сред най-строгите в света за мобилни телефони”, заяви Джулиас Кнап, ръководител на отдела на FCC.

Коментари по темата: „САЩ уверяват, че 5G технологията е безопасна”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Анонимен, спри си тока…

  2. Anonymous

    Късно ще се разбере, че това е много вредно за всичко живо.

Коментар