САЩ забраняват някои модели MacBook Pro в самолетите

Някои лаптопи MacBook Pro са податливи на прегряване на батериите, обяви Apple през юни т.г. (снимка: CCO Public Domain)

Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ забрани някои лаптопи MacBook Pro на Apple по време на полети, след като компанията отзова избрани модели, чиито батерии крият риск от пожар, съобщи Ройтерс.

„FAA е наясно с изтеглените [от пазара] батерии, които се използват в някои лаптопи на Apple MacBook Pro”, заяви говорителят на агенцията по имейл в понеделник, добавяйки, че FAA e „алармирала авиокомпаниите за изтеглянето”.

През юни т.г. Apple обяви, че ще отзове от пазара ограничен брой 15-инчови MacBook Pro лаптопи, тъй като техните батерии са податливи на прегряване. Става въпрос за лаптопи, продадени между септември 2015 г. и февруари 2017 г.

Apple все още не е коментирала официално публикацията на Ройтерс. Отзоваването на лаптопи от пазара, заради прегряващи батерии, не е проблем само за Apple. През годините и други производители прибягваха до кампании за замяна на лаптоп батериите след повреди, причинени от прегряване.

Коментар