Chrome OS се сдоби с виртуален десктоп

Поредна актуализация на Chrome OS включва редица нови функции и подобрения (снимка: Google)

Потребителите на хромбуци получават нови възможности с поредна актуализация на операционната система Chrome OS. В частност, добавена е функция за виртуален десктоп, става ясно от публикация в блога на Google.

Във версия Chrome OS 76 новата функция се нарича Virtual Desks. Както и в други платформи, тя позволява на потребителите да организират работното си пространство, като незабавно преминават към нов контекст – например да разделят служебната и домашната работа, подготовката на документи и забавленията и т.н.

Актуализацията въвежда също достъп до Google Assistant. Сега можете да се свържете с гласовия асистент с фразата „Hey Google” или като кликнете върху логото му в лаунчера, за да зададете въпрос или напомняне, да пуснете възпроизвеждане или да извършите друга задача.

Освен това Chrome OS 76 опростява управлението на звука – за достъп до цялото аудио меню е достатъчно да кликнете в долния десен ъгъл на екрана (където е часовникът).

Друга интересна функция е Automatic Clicks – тя улеснява потребители с ограничени физически способности, като им позволява да извършват действия, съответстващи на  ляв или десен клик на мишката или тъчпада, двукратно щракване, плъзгане или превъртане, без всъщност да натискат бутоните.

Коментар