СуперХостинг.БГ е генерален спонсор на P2P конференция 2009

Българската хостинг компания СуперХостинг.БГ ще бъде Генерален спонсор на тазгодишната P2P Конференция. Събитието ще се проведе във Велико Търново на 25 и 26 април 2009 г. То ще обхване няколко основни технологични сфери: уеб 2.0, разработката на приложения за мобилни платформи, развитието на блоговете, като медия и бизнес, мобилния маркетинг и инвестициите в нови уеб проекти.
P2P Конференция 2009 стъпва върху традициите на няколко придобили популярност събития, включително WebTech, barCamp и blogCamp, които до сега са били посетени общо от над 6000 човека и са се наложили като място за среща на българската общност от уеб разработчици. Конференцията WebTech 2005 стана известна с първата лекция у нас на основателя на Движението за свободен софтуер, на проекта GNU и на Фондацията за свободен софтуер Ричард Матю Столман. P2P Конференция 2009 ще обедини тазгодишните издания на събитията, превръщайки за два дни старата столица на България Велико Търново в столица на българския Интернет бизнес.
"Подкрепата на СуперХостинг.БГ за конференцията ни радва не само защото събитието е подкрепено от еднa силна компания, но и защото показва, че има български бизнес, който инвестира в знание и нови технологии" – заяви Богомил Шопов, главен организатор на P2P Конференция 2009.
Като компания, посветена изцяло на развитието на Интернет и на бизнеса в Интернет, за СуперХостинг.БГ е съвсем естествено да подкрепи най-популярното събитие в тази сфера. Нашата компания от години инвестира както в повишаване качеството на своите услуги, така и в подкрепа за развитието на бранша – от спонсориране на значими събития в уеб сегмента, до подпомагане на ученически конкурси по уеб дизайн. P2P Конференция 2009 е водещото събитие, фокусирано върху новите тенденции при разработката на уеб приложения и създаването на успешни бизнес модели през годината и е съвсем естествено СуперХостинг.БГ да заеме централно място в него“ – заяви Методи Дреновски, управител на хостинг компанията.
Освен Генерален спонсор на конференцията, СуперХостинг.БГ е и официален спонсор на четири от петте тематични потока в нея. Потокът blogCamp 2009 ще акцентира върху развитието на блоговете и на възможностите, които те предлагат като медийни платформи от нов тип, като бизнес и като политически инструмент. Web2.0Talks ще бъде поток, посветен на Уеб 2.0, тенденциите за развитие на световната мрежа и възможностите за инвестиции, както и за откриване на инвеститори за нови уеб проекти. Потокът WebTech 2009 е наследник на едноименната конференция, която се провежда от 2004 г. Той ще се фокусира върху последните тенденции в уеб-технологиите, уеб-програмирането, уеб-маркетинга и бизнеса в уеб. Последният тематичен поток Mashup & Mozilla ще бъде посветен на лекции, като „InitLab“, „Мозила България представя …“ и „Електронна търговия 2.0 – какво знаем и какво не знаем за електронната търговия?“.

рубрика: Uncategorized

Коментар