Sony купува разработчика на Spider-Man

Sony ще подсили геймърските си предложения преди появата на конкуренти стрийминг услуги от компании като Google (снимка: Sony Interactive Entertainment)

Sony Interactive Entertainment, производителят на конзолите PlayStation, обяви, че ще закупи компанията Insomniac Games, известна с разработването на игри като „Spider-Man” на Marvel и шутъра от трето лице „Ratchet & Clank”, предаде Ройтерс.

Сделката ще помогне на производителя на конзоли, който е част от японската корпорация Sony, да подсили геймърските си предложения преди пускането на конкурентни услуги за стрийминг на игри от компании като Google, докато същевременно се готви да представи PlayStation 5 през следващата година.

В стремежа си да поддържа голям пазарен дял на глобалния пазар за видео игри, оценяван на 150 милиарда долара, Sony започна през март партньорство с основния си конкурент Microsoft, производител на конзолата Xbox, за да разпространява игри и съдържание до потребителите и да предлага нови инструменти на разработчиците.

Основана през 1994 г., Insomniac Games работи със Sony повече от 20 години, започвайки от първия PlayStation. Миналата година компанията разработи „Spider-Man” в партньорство с Marvel Games, собственост на Walt Disney. Повече от 13,2 милиона копия на играта са продадени към края на юли.

Insomniac планира да пусне по-късно тази година и Stormland – екшън-приключенска игра с виртуална реалност за шлема Oculus Rift на Facebook. Sony не разкрива финансовите условия на сделката с Insomatic.

Коментар