True Image 2020 автоматизира 3-2-1 бекъпа

True Image 2020 покрива всички пет вектора на киберзащитата (графика: Acronis)

От днес на пазара е достъпен Acronis True Image 2020 – персонално решение за киберзащита, което дава възможност на потребителите автоматично да правят локални резервни копия в облака. Системата е първото персонално решение за автоматизиране на правилото за бекъп 3-2-1, което експертите по защита на данните препоръчват.

True Image 2020 обещава покриване на всички пет вектора на киберзащитата – гарантирайки безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на данните. Системата използва изкуствен интелект, за да разпознава дори нови видове виртуални атаки.

„Имайки предвид колко много разчитаме на данните днес, нашите дигитални активи никога не са били по-ценни. Но това също означава, че всекидневно боравим с повече данни и повече устройства. Защитата на тези данни от непрекъснато нарастващия риск от киберпрестъпления поражда няколко предизвикателства като повишена усложненост, сигурност и грижа, свързана с разходите”, каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis.

Сред подобренията са възможности за „full image backups” за домашни потребители и опция за архивиране с клониране на системен диск – както на Windows, така и на Mac. Възможно е създаване на резервни копия с интегрирана защита срещу злонамерен софтуер, базирана на изкуствен интелект, както и сертифициране и проверка на автентичността на данните, базирани на блокчейн. Новост е и активирането на автоматично копиране на локални резервни копия в облака.

Потребителите могат да запазят данните си в безопасност, където и да се намират, тъй като новата версия им позволява да избират с кои Wi-Fi мрежи да се правят резервните копия. Така потребителите могат да избегнат несигурните общодостъпни мрежи, които излагат данните на риск.

True Image 2020 позволява на потребителите автоматично да правят локални резервни копия в облака (екранна снимка: Acronis)

Също така потребителите биха искали да са сигурни, че процесът на бекъп не пречи на работата с техния компютър, като например да изтощава батерията на лаптопа. С Acronis True Image 2020 те контролират кога да се правят резервни копия. Например, когато батерията е с капацитет под 40%, резервните копия няма да се изпълняват.

Изкуствен интелект има грижата за разпознаване на новите поколения атаки: системата спира рансъмуер и крипто-джакинг атаките в реално време и автоматично възстановява всички засегнати файлове.

Вместо да сканира за зловреден софтуер, технологията следи поведението на системата за поява на евентуални атаки. В резултат на този подход тя е изключително ефективна при откриване и обезвреждане на всякакъв вид атака, включително форми на рансъмуер, които никога не са били виждани досега. Тази технология е блокирала повече от 400 000 рансъмуер атаки през изминалата година.

Предлагат се три версии на Acronis True Image :

  • Standard е многогодишен лиценз, предназначен за клиенти, които съхраняват своите данни само на локални дискове. Не са включени облачни хранилища или функции, базирани на облака. Поддържа локално създаване на резервни копия на неограничен брой мобилни устройства. Цените започват от $49,99 за един компютър.
  • Advanced (най-популярната опция) е едногодишен абонамент, който включва 250 GB Acronis Cloud Storage и достъп до всички функции, включително локални и облачни архиви на неограничен брой мобилни устройства. Цените започват от $49,99 годишно за един компютър.
  • Premium е едногодишен абонамент, който включва блокчейн-базирано сертифициране на данни и възможности за електронен подпис, както и 1TB облачно пространство в Acronis Cloud Storage. Цените започват от $99,99 годишно за един компютър.

Всички версии включват Acronis Active Protection – защита, базирана на изкуствен интелект срещу злонамерен софтуер, и обхващат неограничен брой мобилни устройства. Клиентите с абонамент могат да закупят допълнително място за съхранение в облака при нужда.

Даунлоуд: Acronis True Image

Коментари по темата: „True Image 2020 автоматизира 3-2-1 бекъпа”

добавете коментар...

  1. Георгия

    Използвам клауд пространство и съм предоволна от pCloud, което се оказа с офиси в БГ, но иначе са Швейцарци. Доста добър синк имат с десктоп проложението им, което ми дава опция за бекъп.

Коментар