Edge на база Chromium е готов за ежедневно използване

Новият браузър Edge вече е наличен в „бета” канал, готов за използване (снимка: Microsoft)

Следващата версия на браузъра Edge, базирана на енджин Chromium, е готова за ежедневна употреба на Windows и Mac, съобщи в блог публикация Джо Белфиоре, корпоративен вицепрезидент на Microsoft за направлението Windows.

Edge е достъпен в т.нар. „Beta” канал – третият и последен канал за предварителен преглед, преди да излезе окончателната версия на браузъра, вече преминал през каналите Canary и Dev.

Браузърът идва с нови начини за персонализиране и поддръжка на 14 езика. Така например, можете да изберете какво да видите, когато отворите нова уеб страница, чрез „Фокусирано”, „Вдъхновяващо” или „Информационно” оформление.

Можете също така да зададете тъмна тема или да посетите магазина „Microsoft Edge Insider Addons” или други магазини – например Chrome Web Store, за да добавите любимите си разширения.

В допълнение, Edge включва функция за предотвратяване на проследяване от уеб сайтове, които не посещавате. Тази характерстика е зад флаг, но може да се активира в бета версията, с три нива поверителност – основно, балансирано и строго.

Браузърт Edge навлиза в нов етап на развитие (илюстрация: Microsoft)

Допълнителни функции, които Microsoft показа на конференцията Build 2019, ще бъдат добавени в бета канала през следващите месеци. Те вече са достъпни за тестване в канала Canary, подчертава в публикацията си Джо Белфиоре.

Бета версията на Edge включва и много от бизнес функциите, обявени на конференцията разработчици Build. Такива са:

Microsoft Search вграден в Bing – намалява времето за търсене в рамките на организацията.

Режим Internet Explorer – внася съвместимост с IE 11 директно в Edge.

Windows Defender Application Guard – помага да се изолират дефинирани от компаниите ненадеждни сайтове.

Microsoft разширява също програмата за защита на браузъра Edge до Dev и Beta каналите. Изследователите, които търсят и разкриват уязвимости в браузъра, имат шанс да получат награди до 30 000 долара.

Нови функции в бета версията се добавят само след като са изчистени от грешки при тестването в каналите Canary и Dev. Основните актуализации на версиите в бета канала ще излизат приблизително на всеки шест седмици, наред с периодичните незначителни актуализации за поправки на грешки и сигурност.

Даунлоуд: Edge (Beta Channel)

Коментар