Citrix пусна Windows „десктоп като услуга”

С помощта на Citrix Managed Desktops компаниите могат лесно да предоставят на служителите си достъп до работните им среди, приложенията и корпоративните ресурси (графика: Citrix)

Нова облачна услуга на Citrix позволява на компаниите да предоставят достъп до Windows-базирани приложения  и десктопи от облака Azure на всяко устройство. Решението се нарича Citrix Managed Desktops.

„Днешната работа не се ограничава до традиционните офиси или стандартни корпоративни устройства. По цял свят се работи денонощно и с различни инструменти: от компютри и лаптопи, до смартфони, таблети и дори смарт часовници”, казва маркетинг мениджърът на „Десктоп и Приложения” в Citrix – Кариса Стрингър.

По нейните думи, с помощта на Citrix Managed Desktops компаниите могат лесно да предоставят на служителите си достъп до работните им среди, приложенията и корпоративните ресурси, от които се нуждаят за ефективна работа.

Citrix Managed Desktops позволява мащабиране на инфраструктурата от виртуални десктопи, интегрирането им от Azure с локални услуги като Active Directory и други корпоративни ресурси, съобщи ZDNet.

В допълнение, услугата позволява на клиентите да разгръщат работни натоварвания и да ги управляват от няколко места, за да осигурят максимална близост на приложенията и десктопа до потребителите с цел повишаване на производителността.

Коментар