Apple представя новия iPhone на 10 септември

Феновете на Apple ще трябва да потърпят още малко – до 10 септември, преди да научат за новите айфони на компанията (снимка: CCO Public Domain)

Apple изпрати официални покани до медиите за ключовото си събитие тази есен. Очаква се компанията да представи нови модели iPhone на 10 септември в „Театъра на Стив Джобс” в Купертино, Калифорния.

В поканата за събитието Apple разпространи петцветна версия на логото си, което предполага пускане на новите модели iPhone в повече цветове, отбелязва Ройтерс.

Apple е в окото на бурята, тъй като търговското напрежение между Вашингтон и Пекин се отразява на производствената й връзки с Китай.

Компанията е изправена пред мито от 15%, наложено от администрацията на Тръмп за основни продукти, произведени в Китай, като смарт часовници и безжични слушалки – то влиза в сила на 1 септември.

Още по-притеснителна за Купертино е новата митническа тарифа за флагманския продукт на компанията – iPhone, която влиза в сила от 15 декември.

Продажбите на iPhone паднаха до по-малко от половината от общите приходи на Apple за последното тримесечие, което се случва за първи път от седем години.

Коментар