Hide Files – скрива важни файлове и папки

Лесна за използване, Hide Files скрива файлове и папки от любопитни очи (екранна снимка: Hide Files)

Ако споделяте компютъра си с други хора, вероятно имате файлове или папки, които искате да запазите скрити. Въпреки че Windows ви позволява да скриете определени елементи, те все още могат да бъдат лесно достъпни за почти всеки друг потребител.

Hide Files е опростена програма, която може да скрие файлове или папки и да ги пази от любопитни очи. Те стават напълно недостъпни за други хора, като единствено оторизираният потребител може да ги отключи с правилната парола.

Когато пуснете приложението за първи път, то изисква въвеждане на парола, която ще трябва да използвате всеки път, когато стартирате програмата. Не е възможно да промените тази парола.

Скриването и разкриването на файлове или папки е много лесно – трябва само да ги добавите в списъка и да натиснете бутоните „Заключване” или „Отключване”. Би било по-добре, ако имаше възможност за добавяне на файловете с „влачене и пускане” (copy and paste).

Hide Files ви позволява да заключвате файлове или папки на вътрешни или външни твърди дискове, SSD-та, USB флашки и карти памет. Операциите се извършват много лесно, дори когато боравите с гигабайти данни.

Приложението не предлага никакви други разширени функции, така че новаците ще го оценят като лесно за използване. Трябва обаче да се отбележи, че няма начин да възстановите забравена парола – затова се уверете, че сте записали някъде паролата, за да не загубите достъп до скритите файлове и папки.

В заключение, Hide Files е добър избор за потребители, които желаят да си гарантират, че личните им файлове остават защитени. Дори начинаещите потребители не трябва да имат проблеми с това приложение.

Даунлоуд: Hide Files

Коментар