Ubisoft издава шестото заглавие от поредицата THE SETTLERS през 2007 т.

Ubisoft, един от най-големите издатели на видео игри в световен мащаб, оповестява шестата част от спечелилата многобройни награди поредица, THE SETTLERS. Феновете ще могат да се порадват още веднъж на най-обичаните и оригинални отличителни черти на играта, както и на обновения и подобрен геймплей на новата част от поредицата, която се очаква през следващата година. Под работното заглавие – THE SETTLERS VI, новата част ще включва застрояването на градове, използването на разнообразни стратегии, развитието на икономика и всичко това – с впечатляващи графики и аквариумен ефект на компютъра.
Студиото на Ubisoft – Blue Byte – започва работа по новия проект The Settlers през пролетта на 2005 година, когато мениджърът Ralf Wirsing събира екип от опитни дивелъпъри, участвали в разработването на The Settlers III и IV: Heritage of Kings и The Settlers II: 10th Anniversary.
THE SETTLERS VI ще постави акцент върху изграждането на по-големи и по-добре укрепени градове, както и върху планирането и оптимизацията на живота в средновековното общество. Особеностите, типични за поредицата The Settlers, още веднъж са представени като център на играта. Геймърите ще създават величествени градове и ще ги заселват със стотици заселници, които ще се занимават със своите ежедневни дейности.
Заселниците обитават един богато детайлизиран свят – с различни континенти и разнообразна растителност. Гейминг средата е подчертана от най-добрите графики, правени в която и да е стратегия до момента и подканват геймърите да се потопят в живота в своите светове. Като крале и господари в THE SETTLERS VI, играчите ще контролират историята на своите хора, направлявайки драматични кампании, базирани на определени истории, ще се радват на просперитета на своите градове и внимателно ще следят всеки един отделен заселник, изпълняващ своите ежедневни задачи.
„Обръщаме се към феновете на поредицата The Settlers с обещание за осигуряване на възможно най-добрата достъпност за новодошлите”, казва Odile Limpach, Изпълнителен Директор на Ubisoft Германия и Австрия. „Нашето дивелъпърско студио в Дюселдорф има една ясна цел по отношение на THE SETTLERS VI: да предостави най-добрата част от поредицата, правена досега.”

Коментар