Chrome улеснява браузването с различни устройства

Нова функция в браузъра Chrome улеснява браузването при преминаване от компютър към смартфон (снимка: Google)

Google започна да разпространява актуализация на браузъра Chrome – версия 77 за платформи Windows, Mac, Android и iOS. Тя идва с визуални промени, както и с нова функция, която позволява лесно изпращане на връзки към уеб страници на други устройства, съобщи The Verge.

За да извикате контекстното меню, просто щракнете с десния бутон на мишката върху връзката, след което остава да изберете достъпно устройство. Например, ако сте изпратили връзка по този начин от компютър до iPhone, когато отворите браузъра на смартфона, ще се появи съобщение и с натискане върху него можете да отворите уеб страницата.

Функцията понастоящем е внедрена във версията за устройства под Windows, Android и iOS, но все още не е налична в macOS. Заслужава да се отбележи, че Chrome отдавна има поддръжка за преглеждане на отделни и скорошни раздели (табове) на различни устройства. Новата функция обаче прави процеса на взаимодействие с браузъра по-удобен, ако преминете от компютър и лаптоп към мобилно устройство или обратно.

Друга промяна, която въвежда актуализацията на Chrome, е свързана с промяна на индикатора за отваряне на уеб сайт в раздел (таб). Актуализацията Chrome вече е достъпна за изтегляне от потребителите на устройства с основните платформи – Windows, macOS, Android и iOS.

Коментар