Перси: Отвоювахме най-тежката част от българския ИТ пазар

Всички машини Stinger преминават тестове за качество, стабилност и съвместимост с най-разпространените операционни системи (снимка: Перси)

Българската ИТ компания „Перси”, която е на пазара близо от три десетилетия, обяви в съобщение до медиите, разпространено днес, че обслужва повечето доставчици на хостинг услуги у нас.

„Ние сме бизнес партньори [на хостинг компаниите] отдавна, като в съвместното сътрудничество сме изградили голяма част от хардуерната информационна инфраструктура на най-големите хостинг фирми”, заяви Александър Соломахин, CIO на Перси. „Осигурили сме работни станции, които включват компютри, сървъри, софтуер, системна интеграция и дискови масиви”, добави той.

По неговите думи, екипът на Перси е успял да отвоюва „най-тежката част от българския пазар на информационни технологии – тази част, където всеки компромис към качеството на техниката е недопустим”.

Перси има собствен бранд „Stinger” за компютърни и сървърни конфигурации, които се доставят с 36 месеца гаранция. Всички машини преминават тестове за качество, стабилност и съвместимост с най-разпространените операционни системи.

Дизайнът на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии, залегнали в машините Stinger, позволяват гъвкав подход при проектиране на конфигурации за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект, подчертаха от компанията.

Перси присъства на българския пазар повече от 29 години, сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000 и AQAP за качество по стандартите на НАТО. Компанията доставя също сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.

Коментар