Apple и Disney щели да се слеят, ако Стив Джобс беше жив

„Вярвам, че ако Стив беше жив, щяхме да обединим нашите компании”, казва Боб Иджър (снимка: Disney)

Изпълнителният директор на Disney Боб Иджър напусна борда на директорите на Apple – преди старта на стрийминг услугата TV+ през ноември. В същия месец неговата компания ще предложи собствена услуга за стрийминг Disney+.

Всичко можеше да е различно, ако Стив Джобс беше все още жив, защото, според Иджър, Disney и Apple щяха да се слеят под ръководството им (или поне сериозно биха помислили за това), разказва мениджърът на развлекателната компания в статия за Vanity Fair, посветена на неговата автобиография, която скоро ще излезе на пазара.

Иджър говори за приятелството си със Стив Джобс и разказва как Disney е успяла да се сдобие с Pixar, въпреки че по това време съоснователят на Apple е бил враждебен към Disney. Той си спомня, че двамата са обсъждали бъдещето на телевизията, преди да излезе iPhone, и дори са имали идея за платформа, подобна на iTunes.

„С всеки успех, който компанията [Apple] постига след смъртта на Стив, винаги има момент, в който си мисля, че бих искал Стив да е тук, да види тези успехи… Вярвам, че ако Стив беше жив, щяхме да обединим нашите компании или поне да обсъдим тази възможност много сериозно”, казва Иджър.

Боб Иджър не разкрива защо в статията си за Vanity Fair е решил да се съсредоточи върху връзката си със Стив Джобс и Apple. Може би това е само реклама на неговата книга или пък опипване на почвата за сливане на Disney и Apple.

Такава сделка вероятно няма да получи одобрение в момента, защото двата гиганта ще създадат истинско чудовище, коментира CNBC. Те са твърде големи: Apple се оценява на 1 трилион долара, а Disney – на 300 милиарда долара.

Коментари по темата: „Apple и Disney щели да се слеят, ако Стив Джобс беше жив”

добавете коментар...

  1. Me

    Robert Allen Iger (/ˈaɪɡər/)

    Иджър???!!!

  2. Anonymous

    ако

Коментар