Wing ще доставя FedEx пратки и лекарства с дронове

Дроновете на Wing вече са готови да доставят надеждно медицински продукти и стоки на търговци на дребно във Вирджиния (снимка: Wing)

Тази есен Wing, компания от холдинга Alphabet, ще започне пилотен проект за  доставка с дронове на пратки от куриерската компания FedEx Express, както и продукти на аптечната верига Walgreens и малък търговец на дребно в Крисчънбърг, щата Вирджиния.

Новият проект има за цел да докаже, че дроновете на Wing са готови да доставят надеждно медицински продукти и стоки на местни търговци на дребно. През април Wing стана първият безпилотен доставчик, получил сертификат за въздушен превозвач от Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA), припомнят от компанията.

Пилотната програма се разработва от няколко месеца. Компанията ще доставя лекарства без рецепта от Walgreens и други продукти по поискване за фитнес и поддържане на добро здраве.

Wing е разработила специална кутия за пренасяне на пакетите на FedEx Express с дронове. Компанията ще доставя също малки пакети с храна на клиентите на местния магазин Sweet Magnolia.

Коментар