Google пусна Play Pass абонамент за $4,99

Play Pass идва със стотици игри и приложения и ще се разширява (снимка: Google)

Google пусна в понеделник Play Pass – услуга с месечен абонамент, която предоставя достъп до библиотека с игри и други приложения в онлайн магазина Play Store. Интернет компанията експериментира и с нови модели за ценообразуване на своите услуги, съобщи CNET.

Услугата, която струва $4,99 на месец, включва в момента повече от 350 приложения и игри, сред които „Monument Valley”, „Risk” и „Star Wars: Knights of the Old Republic”. Google обаче възнамерява да разшири услугата и с други видове приложения, вкл. за здраве, фитнес и фотография.

Play Pass е подобна на Apple Arcade, която стартира миналата седмица и също струва $4,99. Предложението на Apple обаче се фокусира единствено върху игрите и има библиотека от около 100 заглавия. Остин Шомейкър, продуктов мениджър в Google, казва, че Play Pass е „много по-широка” услуга.

Google навлиза сериозно в игрите. През ноември компанията пусна платформата Stadia – услуга, която позволява на хората да играят в облака, вместо на конзола. И други технологични гиганти и медийни компании експериментират с абонаментни услуги. Така например, Disney и NBC обявиха планове за собствени стрийминг видео услуги.

Междувременно Google изгражда Google One – абонаментна услуга, която дава на потребителите по-голямо хранилище за пакетите с приложения на компанията, включително Google Photos и Drive.

Play Pass се предлага в момента на промоция срещу 1,99 долара на месец през първата година, с 10-дневна безплатна пробна версия. Google ще позволи на потребителите да споделят абонамента с до петима членове на семейството.

Абонатите ще видят нов раздел (таб) с логото на Play Pass в онлайн магазина Google Play, откъдето могат да влязат в услугата. Страницата включва подбрани приложения и препоръки.

Google ще споделя приходите от абонаменти за услугата с разработчиците на приложения, но не разкрива подробности за това как ще бъдат разпределяни постъпленията. Услугата не предлага ексклузивно съдържание, но в бъдеще това може да се промени.

Коментари по темата: „Google пусна Play Pass абонамент за $4,99”

добавете коментар...

  1. Боб

    Видяла жабата , че подковавът коня и тя вдигнала крака. Копи пейст .

Коментар